Salut!

Iti multumesc si te felicit in mod “oficial”  pentru decizia ta de a avea incredere in mine si pentru ca investesti timp in laptop-ul tau. Vreau sa te asigur ca aceste informatii te vor ajuta sa te bucuri mai mult timp de el.

 

Aceste sfaturi nu sunt infailibile si probabil ca pot fi imbunatatite sau completate. Insa au ca sursa exclusiva experienta mea si a inginerilor care imi tin spatele 🙂 :

  • – Fereste-l de socuri mecanice, in special cand este in functiune. Nu il transporta oprit cu “sleep”.
  • – Fereste-l de socuri electrice. Foloseste un UPS sau un stabilizator de tensune. In caz ca nu iti permiti, foloseste cel putin un prelungitor cu protectie la variatii de tensiune.
  • – Ai grija de cablul de la alimentator si de mufa de alimentare: pastreaza cablul fara noduri si nu tine mufa presata de perete sau de alte obiecte de pe birou.
  • – Nu utiliza niciodata incarcatoare sau baterii neoriginale, sau cumparate online de la furnizori necunoscuti.
  • – Mergi periodic cu el la curatare la un service autorizat sau de incredere. Asigura-te ca se efectueaza urmatoarele operatiuni: demontare completa, curatare sistem racire, lubrifiere lagare, inlocuire pasta termoconductoare argintata, inlocuirea buretilor termici, adaugare pastile de cupru sau foita de argint la nevoie, montare corecta si completa la loc a laptop-ului si testarea eficientei sistemului de racire. Daca ti se promite aceasta operatiune in mai putin de 3 ore, nu il lasa: inseamna ca nu se parcurg toti acesti pasi.
  • – Ai mare grija sa nu scapi lichide in el. Daca totusi s-a intamplat, opreste-l, scoate bateria si mergi imediat cu el la service. Nu il porni, nu incerca sa vezi daca mai functioneaza. In caz contrar, il strici cu mana ta.
  • – Nu continua sa utilizezi un laptop care pare defect sau este defect partial. Defectele mici se agraveaza si pot conduce la defectiuni extreme.
  • – Daca ai probleme, nu duce laptop-ul tau la „Ionel de la scara B” care tocmai si-a deschis si el un service de laptop-uri. Reparatia te va costa mult mai mult, intrucat va trebui sa reparam intai ce a stricat Ionel (daca mai este posibil) si abia apoi sa remediem defectiunea initiala.
  • – Fa-ti salvari periodice de date. Recuperarile de date costa foarte multi bani. Daca ai o afacere si pastrezi date importante pe laptop, consulta-ma pentru a te invata cum sa iti protejezi datele si sa nu porti grija lor atunci cand esti la distanta.

Subliniez importanta actiunii tale in sensul celor de mai sus. Albert Einstein (care ma inspira mult) spunea: Daca faci un lucru ca si pana acum si te astepti la rezultate diferite, esti nebun”. Nu imi permit sa folosesc aceleasi cuvinte dar sunt convins ca ai prins ideea.

Viziteaza-ma si pe facebook la adresa facebook.com/laptopstein. Simte-te liber sa comentezi si – de ce nu – sa-mi dai like si share.

Iti doresc mult succes si spor in tot ceea ce intreprinzi.

Cu prietenie,

LAPTOPSTEIN – Laptop’s Einstein.